top of page

Botezuri tematice


Se scrie prea putin despre botezuri, asa ca m-am gandit sa vin in intampinarea proaspetilor parinti cu un mic articol de inspiratie pentru botezul micutilor lor.


Daca poate la nunta nu a fost momentul potrivit sa dai frau imaginatiei si sa alegi o tema mai "altfel", atunci botezul cu siguranta este evenimentul care iti va permite sa faci aceste lucruri si mai mult! Sunt anumite detalii peste care poti sa sari, si altele care pur si simplu intregesc tematica unui eveniment, oricare ar fi el. Daca iti plac tematicile la fel de mult cum imi plac mie, botezul micutului este momentul sa iti exersezi creativitatea si sa pui in aplicare toate ideile alea dragute care ti-au impanzit pinterestul :)


Elementele de baza pentru decorul unui botez sunt: invitatiile, lumanarea de botez (sau lumanarile), decor cristelnita, aranjamente pentru locatie (mese si prezidiu), cutie de dar, candy bar, meniuri, numere de masa, o lista cu invitati la intrare. Suplimentar se poate face un photo corner, se poate opta pentru marturii, coronita pentru mama si fetita, etc.


Invitatiile - de aici incepe totul, asa ca asigurati-va ca invitatiile exprima tematica botezului si ca mai apoi, vom regasi elemente complementare in restul decorului. NU toata lumea arunca invitatiile la gunoi! Si daca le-ar arunca, ce? Sunt convinsa ca ati aruncat bani pe lucruri mult mai inutile decat atat :) Textul invitatiei ar trebui sa fie unul jucaus iar invitatia ar trebui sa explice, prin design, tematica generala a evenimentului. Have fun with it guys!


Lumanarea de botez si cristelnita- sau lumanarile in cazul in care aveti doua perechi de nasi. Pentru cine nu stie, pentru botez nu trebuie sa aveti un cuplu de nasi, ci poate fi doar o persoana, sau pot fi doua persoane separate (doi prieteni de exemplu, unul din partea tatalui, altul din partea mamei). Lumanarile la ortodocsi se cumpara de la biserica in 99% din cazuri si o impodobeste floristul :) Cristelnita nu trebuie neaparat impodobita, insa in cazul in care o suta-doua de lei in plus nu este o mare gaura in buget, merita facut. Multe dintre fotografiile bebelusului vor fi facute in timp ce este crestinat, asa ca de ce sa nu il crestinam intr-un decor colorat :) Plus de asta, daca nu vrei ca florile de la cristelnita sa fie "bani aruncati pe fereastra" (cum aud deseori spunadu-se), buchetelele pot fi gandite in asa fel incat sa se poata lua la restaurant si agata la intrare, prezidiu, photo corner, candy bar sau la tabloul de invitati.

Sus: Lumanare botez cu masinute galbene si verzi -Coquette Designs. Jos: Cristelnita si lumanare botez Daria Special

Decorul salii - aici e locul in care toate elementele vin impreuna si exprimam cu adevarat tematica nuntii! Din decor fac parte: mesele invitatilor, prezidiul, casuta de dar, meniurile, numerele de masa, tabloul de invitati, eventual un background la prezidiu. Floristul sau decoratorul trebuie sa gaseasca solutii sa va aduca la viata tematica dorita, atat prin decor floral cat si prin detalii, vase si accesorii. Aramjamentele centrale nu trebuie sa fie neaparat cu flori ci pot fi alcatuite din diferite jucarii si accesorii. Mi-a placut mult ideea din a treia imagine cu servetele impaturite ca niste scutece :D

Sus - eveniment tematica Nautical de la Emotii Florale. Jos - Decor prezidiu "Little Minnie" - Coquette Designs

























Detalii care fac diferenta - fie ca e vorba despre tacamuri, despre mici decupaje in forma de body-uri pentru bebe, de suzete si biberoane, de servete colorate sau fundite la scaune, detaliile fac diferenta cand vine vorba de un eveniment tematic! Ce-ar fi la plecare sa le dati invitatilor in loc de clasicul pachetel cu prajituri, un pachetel mai mic cu cookies in forma de animalute? Sau o mini sticla de sampanie sau prosecco cu o eticheta draguta, sau un pliculet personalizat cu seminte de flori? Ideile sunt nenumarate, trebuie doar sa fiti deschisi la ce arunca pinterest in voi ca stie el ce stie :D Daca la nunta "nu se preteaza" (ma rog, sa nu deschidem subiectul) ca invitatii sa plece acasa doar cu un biscuite, la botez puteti sa alegeti varianta asta - mai are rost sa spun ca oricum prajituri le dati sa manance la candy bar si daca nu pot fara dulce la pachet, le puteti da o felie de tort ca e de unde?!

Candy bars & Photo corners - cui nu ii plac candy bar-urile si colturile foto? Toti ne-am dori cate unul acasa macar o data pe luna, dar daca tot nu putem sa le avem oricand, atunci hai sa ne bucuram de ele la botez :) Un cofetar talentat va sti cu siguranta cum sa faca prajiturile asa incat tematica sa fie evidenta.

UUUU ce articol luuuung :) Gata! Fug! Va las cu Foxy! Pentru mai multe idei faine, stiti unde ma gasiti :)

Iti recomandam
Postari recente
Arhiva
Cauta in blog
No tags yet.
Urmareste-ne
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page