top of page

Detalii care fac diferenta


Cand vine vorba de organizat un eveniment, oricare ar fi el, exista doua categorii de oameni: cei care se gandesc “in mare”, si cei care se gandesc la detalii marunte inainte de vreme. e interesant ca de multe ori cei care bifeaza pe lista task-urile mari, au tendinta sa uite de micile detalii, care pana la urma, in ochii invitatilor, fac diferenta. Cu totii vrem ca, pe langa mancare buna si bautura, evenimentul nostru sa fie memorabil si invitatii sa se distreze si sa isi aduca aminte multa vreme de noi si ce a facut ziua noastra unica. Ai zice ca lumea “nu se uita” la anumite chestii, insa credeti-ma, le constientizeaza, si altfel pleaca de la nunta un om care s-a simtit bine, si altfel pleaca unul care pana la tort a numarat orele.


Asa ca, daca tot v-am obisnuit cu topuri si numerotatii, sa va insir si cateva detalii care in ochii invitatilor vor face negresit diferenta.


Candy & Fruit Bar

Mai mult candy decat fruit, nu de alta, dar din experienta va spun ca fructele nu prea se mananca, fie ele capsuni, fie banalele mere si banane. Desigur, pentru putina culoare nu strica sa aveti doua kile de fructe acolo. Candy bar-ul, in ziua de azi, e una din cele mai mari atractii ale nuntii. Cofetariile creaza o varietate tot mai mare de prajituri de diferite forme si culori, cu care se poate umple in mod creativ o masuta si care sa atraga privirile. Daca v-ati gandit la fantani de ciocolata si alte banalitati de genul, uitati-le! O investitie intr-un candy bar gustos este mult mai buna decat intr-o fantana de ciocolata sau sculpturi in fructe (pe care v-am zis, nu le mananca nimeni!). Si ca veni vorba de gustos, musai(!!!) sa fie cu gust prajiturile! Nu alegeti o cofetarie doar pentru ca arata frumos sau pentru ca “toata lumea isi face acolo”. Incercati mai multe variante pana o gasiti pe cea mai buna! Mie imi place si va recomand La Marquise :)

Candy bar realizat de Grace Couture Cakes (Bucuresti)


Cocktail Bar

Daca nu stiati va spun eu: la nunti si botezuri (si cam la orice eveniment care se respecta, de altfel) se beau tot mai putin bauturile clasice – adica alea pe care le bei si cand iesi cu prietenii in oras. Va recomand sa investiti mai bine intr-un barman priceput care stie sa realizeze un meniu de cocktailuri diversificat, din doar 3-4 tipuri de alcool. Va garantez ca pana si cei mai in varsta dintre invitati vor prefera cocktailurile, alcoolice sau non-alcoolice, in detrimentul vinului, al berii, sau al altor bauturi meh.


Marturii creative

Tot mai putine cupluri aleg sa dea marturii invitatilor. Pe cat era de renumit acest obicei in urma cu cativa ani, pe atat de putin se practica acum. Si nu inteleg de ce, pentru ca imaginatia oamenilor este nelimitata, si o marturie nu trebuie sa insemne niste bombonele intr-o punguta, cum era candva. De la un cookie, la figurine, la cheite, la borcanase micute umplute cu diverse dulceturi, la plantute in miniatura, la sticlute pentru balonase de sapun. Internetul (pe care in acest caz va recomand sa-l resfoiti) e plin ochi de exemple care cu siguranta va vor face sa zaboviti asupra lor macar timp de cateva minute. Nu trebuie sa fie un cost imens in plus. “daaa dar fiecare leut pe care il aduni, cand tragi linieee...” – de acord. Dar cu siguranta puteti gasi o varianta prin care sa nu trebuiasca sa investiti mai nimic. Think about it :)


Unde ti-e locul

Daca nu vreti sub nici o forma sa dati banii pe marturii, atunci va recomand sa va ganditi sa puneti pe fiecare farfurie numele invitatului. Asta chiar este o varianta foarte economica de a-i face pe invitati sa se simta bine-veniti si nu trebuie neaparat sa debordezi de creativitate. Totusi, when in doubt, apeleaza la internet - vei gasi cu siguranta idei foarte faine, realizabile cu bani putini.


Invitatii, meniuri & Co.

Cel mai usor de pus cap la cap pentru orice wedding planner sau decorator este un eveniment cu o tematica. Fie ca ea e data de o culoare, de un hobby, de o floare sau de personalitatea mirilor, alegand o tematica veti putea mai usor sa corelati toate elementele intre ele, incepand de la invitatii, pana la RSVP cards, meniuri, numere de masa, tabloul de invitati, name tags si tot ce tine de grafica pe calculator. Ai zice ca nu conteaza chestiile astea si ca oamenii oricum arunca invitatiile. Probabil ca e adevarat si ca majoritatea nu-s asa strangareti ca mine. In orice caz, in mintea omului se intipareste o anumita imagine cand vede invitatia, iar daca aceasta imagine se repeta in alte elemente de-a lungul evenimentului, da impresia ca v-ati gandit la tot J Ah, si inca o chestie, ca veni vorba de meniuri: nu renuntati la ele. Chiar daca puneti doar 1-2 pe o masa, e important ca in meniu sa fie trecute toate (and I mean TOATE) felurile de mancare si bautura – cu cat arata mai plin, cu atat mai bine.


Zi-mi cum te cheama, sa-ti spun unde sezi

Trebuie sa recunosc, inca nu am intalnit cuplu care sa nu doreasca tablou de invitati la intrare. Insa pentru cei care nu s-au gandit la asa ceva, tabloul de invitati reprezinta un panou care se amplaseaza la intrare pe un sevalet (sau nu musai), si pe care sunt trecuti toti invitatii, ori in ordine alfabetica (le e mai usor sa isi gaseasca locul asa), ori aranjati in functie de masa la care stau.


Extras

Creative corner, Thank you notes corner si Photo booth/corner sunt doar trei dintre elementele extra pe care le puteti include in nunta voastra. Practic de ce se fac aceste “trucuri”? Simplu: sa le dai de lucru invitatilor, sa simta ca au activitate, alta decat... stii tu... mancat, beut, dansat, etc. Nici una din aceste "colturi" nu trebuie sa fie mega investitii, ci alcatuite din cateva elemente simple, un background misto si o gramada de oameni suficient de bine dispusi incat sa capturati in fotografii momente memorabile :)


In final –pt ca am vorbit destul- te invit sa scroll-uiesti prin pagina noastra de Pinterest pe care o updatam constant cu tot felul de idei creative! Tine minte: detaliile fac diferenta! Spor si multa inspiratie! :)

Sursa imaginilor: pinterest.com

Iti recomandam
Postari recente
Arhiva
Cauta in blog
No tags yet.
Urmareste-ne
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page